Oferta

Wstąp po pieczywo, zostań na kawę.

W Gorąco Polecam łączymy atmosferę kawiarni z funkcjonalnością piekarni.

Oferujemy produkty z różnych stron świata, poznaj nasze menu!

Pieczywo

Stare lukańskie przysłowie mówi, że „Nie ma bardziej królewskiego dania niż chleb”. My pokazujemy, jak wielkie jest to bogactwo i różnorodność smaków. W naszych sklepach wypiekamy tradycyjny chleb pszenno żytni na zakwasie, niepowtarzalny w smaku chleb staropolski, chleby razowe, chleby z dodatkiem ziaren słonecznika czy siemienia. Dla osób szukających produktów bogatych w błonnik niezastąpiony będzie chleb „pełne ziarno” czy chleb fit proteinowy. Wielbicielom śródziemnomorskich smaków proponujemy chleb śródziemnomorski, oraz ciabatty.

Chleb

Chleb grodzki

Chleb pszenno-żytni o ciekawej formie i niepowtarzalnym smaku, wypiekany na kamiennym piecu. Chleb na zakwasie.

Chleb chłopski

Chleb żytnio–pszenny powstały na zakwasie żytnim, o podłużnym, foremkowym kształcie i brązowej, popękanej skórce. Produkt posypany mąką.

Chleb kłos orkiszu

Chleb ten składa się z mąki orkiszowej, pszennej i żytniej z dodatkiem nasion sezamu oraz siemienia lnianego. Skórka o barwie jasnobrązowej, obficie posypana sezamem. Chleb ten zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminę B, aminokwasy, żelazo, cynk, dużo krzemu i błonnik.

Chleb królewski

Chleb żytnio–pszenny z dodatkiem słonecznika, soi, siemienia lnianego oraz przypraw. Kształt chleba jest prostokątny, nadany formą. Skórkę chleba cechuje chropowatość oraz brązowy kolor. Dodatkowo jest ona posypana płatkami owsianymi. Chleb wypiekany na zakwasie żytnim.

Chleb mazowiecki

Tradycyjny chleb pszenno-żytni o jasnobrązowej, chrupiącej skórce z dwoma poprzecznymi, charakterystycznymi nacięciami. Chleb produkowany na drożdżach.

Chleb z mąką razową

Prostokątny chleb żytnio-pszenny z mąką żytnią razową. Produkowany na drożdżach.

Chleb słowiański

Pieczywo o delikatnej strukturze, wykonane w 100 % z mąki pszennej. Pieczony na kamieniu.

Chleb staropolski

Chleb mieszany pszenno-żytni na zakwasie. Charakteryzuje się wilgotnym i delikatnym miękiszem oraz chrupiącą skórką. Posiada charakterystyczne nacięcia na skórce.

Chleb żytni na maślance

Przygotowany na maślance prostokątny chleb żytni, o ciemnobrązowej skórce, która delikatnie posypana jest mąką żytnią z pełnego przemiału. Produkt bogaty w błonnik, bez dodatku drożdży. Produkt w 100% żytni.

Chleb creapane z żurawiną

Chleb pszenny z dodatkiem żurawiny. O delikatnym miękiszu, ręcznie formowany i wypiekany na kamiennym piecu. Chleb na zakwasie. Pieczony na kamieniu.

Chleb proteinowy fit

Proteinowy chleb, to niskokaloryczne pieczywo mieszane, pszenno-sojowe, o wyjątkowo miękkim i luźnym miękiszu, w którym 45% energii zawartej w produkcie pochodzi z białka soi i pszenicy. Produkt zalecany jest w szczególności przy dietach o obniżonej ilości węglowodanów (8,8g/100g), dlatego jest doskonały dla osób trenujących i budujących masę mięśniową.

Chleb z ziarnami żyta

Chleb żytnio-pszenny wzbogacony ziarnem żyta i słonecznika.

Bułki

Bułka orkiszowa

Bułka orkiszowa w 100% z mąki orkiszowej pieczona w kamiennym piecu. Posiada dodatek pestek słonecznika oraz pestek dyni, co nadaje jej unikatowy smak.

Bułka rustykalna pszenna

Tradycyjna bułka pszenna o charakterze rustykalnym. Łatwo ją poznać po specyficznych pęknięciach na chrupiącej skórce. Bułka zawierająca płatki ziemniaczane i semolinę oraz składniki nadające jej charakterystyczny smak, czyli sól morską oraz oliwę z oliwek.

Bułka rustykalna pszenno-żytnia

Bułka pszenno-żytnia o charakterze rustykalnym ze specyficznymi pęknięciami na chrupiącej skórce. Produkt na naturalnym, tradycyjnym zakwasie, z dodatkiem soli morskiej oraz oliwy z oliwek.

Bułka rustykalna z ziarnami

Bułka pszenna o charakterze rustykalnym ze specyficznymi pęknięciami na chrupiącej skórce. Produkt posypany mieszanką ziaren, w skład której wchodzi: niebieski mak, proso, sezam oraz siemię lniane.

Bułka śniadaniowa

Klasyczna bułeczka pszenna, bardzo delikatna w smaku, chrupiąca skórka, a wewnątrz puszysta. Idealna do kanapek o każdej porze dnia.

Bułka toskańska

Pszenna bułeczka o delikatnej, chrupiącej skórce, wilgotnym miękiszu i dużych porach. Bułka o charakterystycznym kształcie diamentu pieczona jest w kamiennym piecu. Stylem nawiązuje do klimatu śródziemnomorskiego.

Bułka wieloziarnista

Bułeczka z ciasta pszennego z dodatkiem mąki żytniej. Wzbogacona o ziarna zbóż, płatki owsiane, siemię lniane, pestki słonecznika oraz otręby. Powierzchnia obficie udekorowana ziarnami i sezamem.

Bułka z dynią

Pszenno-żytnia bułka z dodatkiem pestek dyni zarówno w środku jak i na zewnątrz. Charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem i oryginalnym wyglądem. Pestki dyni zawierają duże ilości białka, a także niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i witaminy A, E i K.

Bułka pszenno-żytnia z otrębami

Puszysta pszenno-żytnia bułka z otrębami pszennymi. Doskonale smakuje, jako składnik kanapek na śniadanie, lunch czy kolację.

Bułka proteinowa fit

Proteinowa bułka to niskokaloryczne pieczywo mieszane, pszenno-sojowe, o wyjątkowo miękkim i luźnym miękiszu, w której 40% energii zawartej w produkcie pochodzi z białka soi i pszenicy. Produkt zalecany jest przy dietach o obniżonej ilości węglowodanów (10,7g/100g), dlatego jest doskonałe dla osób trenujących i budujących masę mięśniową.

Bagietki

Bagietka mini z masłem czosnkowym

Chrupiąca bagietka pszenna nadziewana masłem czosnkowym z dodatkiem pietruszki. Doskonała przekąska serwowana zarówno na zimno jak i na gorąco. Idealna jako dodatek do zup i sałatek.

Bagietka naturalna 205g

Pieczywo o delikatnej strukturze wykonane w 100% z mąki pszennej.

Bagietka Blanche

Pieczywo o delikatnej strukturze wykonane w 100% z mąki pszennej.

Bagietka paryska

Bagietka pszenna na drożdżach z dodatkiem mąki żytniej. Symbol Francji i Paryża.

Bajgle

Bajgiel klasyczny

Okrągła pszenna bułka z dziurką w środku o złoto brązowej skórce. Wartość odżywczą produktu podnosi dodatek mąki orkiszowej i kaszki kukurydzianej, która nadaje bajglom delikatnie słodki smak.

Bajgiel wieloziarnisty

Okrągła pszenna bułka z dziurką w środku. Mix ziaren słonecznika, sezamu, siemienia lnianego płatków żytnich i owsianych. Wierzch produktu udekorowany ziarnami słonecznika, sezamu i siemienia.

Inne

Bastoncino z oliwkami

Bastoncini z włoskiego oznacza „pałeczki do jedzenia” Bastoncino z oliwkami to włoski paluszek chlebowy z dodatkiem zielonych oliwek doskonały jako samodzielna przekąska, z oliwą z oliwek lub jako baza do kanapki.

Ciabatta Naturalna

Z pochodzenia włoska bułka pszenna o elastycznym miękiszu i dużych porach – idealny dodatek kuchni śródziemnomorskiej. Doskonale smakuje z samą oliwą z oliwek.