Oferta

Wstąp po pieczywo, zostań na kawę.

W Gorąco Polecam łączymy atmosferę kawiarni z funkcjonalnością piekarni.

Oferujemy produkty z różnych stron świata, poznaj nasze menu!

Przekąski na słodko

Zgodnie ze staropolskim przysłowiem, mówiącym że „nie samym chlebem człowiek żyje” w ofercie naszej firmy posiadamy szeroki wybór słodkich przekąsek oraz ciasta, które idealnie komponują się z aromatyczną kawą.

Croissant

Rogalik francuski, maślany o chrupiącej i delikatne strukturze ciasta francuskiego. Przysmak francuzów. Idealny dodatek do śniadania.

Croissant z czekoladą

Rogalik francuski maślany nadziewany czekoladą z orzechami, smarowany jajkiem Powierzchnia produktu posypana kawałkami orzeszków.

Croissant z malinami

Rogalik francuski maślany nadziewany malinami, smarowany jajkiem. Powierzchnia produktu posypana cukrem.

Croissant z marcepanem

Rogalik francuski maślany nadziewany marcepanem z migdałami, smarowany jajkiem. Powierzchnia produktu posypana płatkami migdałowymi.

Croissant wege z quinoa

Croissant wypiekany bez użycia tłuszczów utwardzanych z dodatkiem mąki orkiszowej. Posypany bogatymi w błonnik i białko ziarnami komosy ryżowej. Może być spożywany przez wegan i wegetarian.

Maxi drożdżówka z porzeczkami i kruszonką

Delikatny wyrób z ciasta drożdżowego, z chrupiącą, delikatną kruszonką i kwaskowatymi porzeczkami. Udekorowany lukrem.

Maxi drożdżówka ze śliwkami i kruszonką

Delikatny wyrób z ciasta drożdżowego z chrupiącą, delikatną kruszonką i słodkimi śliwkami. Udekorowany lukrem.

Danish z wiśniami i kruszonką

Drożdżówka produkowana na bazie delikatnego ciasta drożdżowego, z dodatkiem dojrzałych wiśni i chrupiącej kruszonki. Całość udekorowana lukrem.

Drożdżówka maślana z serem i kruszonką

Produkt na bazie ciasta drożdżowego, z gładką powierzchnią i nadzieniem serowym. Obsypana kruszonką.

Duet truskawkowy

Ciastko wykonane z ciasta półfrancuskiego, dwa rodzaje nadzienia: truskawkowe oraz z delikatnym kremem o smaku waniliowym.

Brzoskwinia po szwajcarsku

Delikatne chrupiące ciastko francuskie z poprzecznymi nacięciami, z nadzieniem brzoskwiniowym.

Jabłko po szwajcarsku

Delikatne, chrupiące ciastko francuskie z ukośnymi nacięciami z nadzieniem jabłkowo – cynamonowym.

Wiśnia po szwajcarsku

Delikatne chrupiące ciastko francuskie z poprzecznymi nacięciami, z nadzieniem wiśniowo-cynamonowym.

Monokl z cynamonem

Ciastko na bazie ciasta francuskiego, zawinięte w kształcie ślimaka z kremem cynamonowym.

Finezja malinowa z mascarpone

Prawdziwa finezja. Doskonałe połączenie ciasta francuskiego z delikatnym serkiem mascarpone i nadzieniem malinowym.

Warkocz klonowy

Tradycyjne ciastko duńskie na bazie kruchego ciasta francuskiego z nadzieniem z syropem klonowym. Udekorowane orzechami pekan. Klasyczne deserowe połączenie, idealne na słodkie śniadanie bądź popołudniową przekąskę.

Donut z cukrem

Amerykański pączek z charakterystyczną dziurką; przysmak hollywoodzkich policjantów i ... Homera Simsona.

Donut z polewą czekoladową

Amerykański pączek z charakterystyczną dziurką. Dekorowany kawałkami czekolady i oblany czekoladą.

Pączek bomboloni z wiśniami

Pączek ręcznie zręcznie dekorowany na miejscu z nadzieniem wiśniowym, obsypany cukrem pudrem.

Pączek wiśniowy z lukrem i daktylami

Pączek ręcznie zręcznie dekorowany z nadzieniewm wiśniowym, oblany lukrem, a na koniec posypany kawałkami żurawiny.

Pączek malinowy z lukrem i skórką pomarańczową

Pączek ręcznie zręcznie dekorowany z nadzieniem malinowym, oblany lukrem, a na koniec posypany skórką pomarańczową.

Pączek malinowy z cukrem pudrem

Pączek ręcznie zręcznie dekorowany z nadzieniem malinowym, obsypany cukrem pudrem.

Muffin waniliowy

Muffin przygotowany na autentycznej amerykańskiej recepturze. Pyszna waniliowa babeczka zachwyci każdego. Stworzone z delikatnego, wilgotnego ciasta, doskonałego w smaku, jakości i długo utrzymującego świeżość. Jest wyśmienitym dodatkiem do kawy, herbaty, jako podwieczorek lub też przekąska.

Muffin podwójnie czekoladowy

Pyszna babeczka z kawałkami czekolady – nie można się jej oprzeć. Czekoladowy muffin jest przysmakiem wyśmienicie pasującym do kawy bądź herbaty.

Muffin bananowy z toffee

Pyszna kombinacja banana i toffee tworzy nieodparta pokusę jego spróbowania. Delikatne wilgotne ciasto doskonałe w smaku, jakości i prezencji, długo utrzymuje świeżość.

Muffin piernikowy z dynią

Idealna sezonowa słodka przekąska dla fanów dyni.

Ciacho belgijska czekolada

Ciasteczko w stylu amerykańskim, łączące zarazem kruchość i wilgotność w jednym kęsie.

Owsiane ciacho z cytryną

Ciasteczko w stylu amerykańskim, łączące w sobie zarazem kruchość kęsa jak i wilgotność ciasta. Doskonały dodatek do gorzkiej kawy i herbaty.

Ciasto czekoladowe z wiśniami

Biszkoptowe ciasto z kremem czekoladowym, ozdobione mieszanką wiśni i czereśni.

Placek ze śliwkami

Tradycyjny drożdżowy placek z połówkami słodko-kwaśnych śliwek, zanurzony w chrupiącej, złotej kruszonce.

Sernik z brzoskwiniami

Klasyczny sernik o delikatnym, śmietankowym smaku, z dużymi, soczystymi kawałkami brzoskwiń.

Tarta czekoladowa

Pyszna czekoladowa tarta na cienkim, chrupiącym cieście. Całkowicie pokryta słodko-gorzką czekoladową posypką.

Sernik z truskawkami

Sernik w stylu amerykańskim, na bazie kruchego ciasta. Wyjątkowe połączenie tradycyjnego sernika i aromatycznych truskawek.

Ciasto czekoladowe

Delikatne ciasto czekoladowe z dodatkowym czekoladowym nadzieniem i z czekoladową polewą, udekorowane nugatowym kremem. Podane na ciepło rozpływa się w ustach.